31 mei 2023

Gratis Sport Kijken

gratis sport livestreams

Amstel Gold Race 2023 livestream

Amstel Gold Race 2023 livestream

Amstel Gold Race livestream 2023

De Amstel Gold Race van 2023 kijken via een livestream

Zondag 16 april is de Amstel Gold Race van 2023. Ook dit jaar zijn er weer voldoende mogelijkheden om gratis wielrennen te kijken via een livestream.

Dit moet je weten over de Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is een jaarlijkse wielerwedstrijd die sinds 1966 wordt gehouden in de provincie Limburg in het zuiden van Nederland. De race maakt deel uit van de UCI World Tour en wordt beschouwd als een van de belangrijkste wielerklassiekers ter wereld.

De Amstel Gold Race is vernoemd naar het biermerk Amstel, dat lange tijd de hoofdsponsor van de wedstrijd was. De race heeft verschillende routes gehad door de jaren heen, maar de huidige route is ongeveer 260 kilometer lang en bevat 35 hellingen, waaronder de beruchte Cauberg, die vaak de beslissende helling in de wedstrijd is.

De Amstel Gold Race wordt traditioneel gehouden op de zondag na de Ronde van Vlaanderen en voor de Waalse Pijl, twee andere belangrijke wielerklassiekers in de regio. De race wordt gereden door een mix van professionele wielrenners en amateurs en trekt elk jaar honderdduizenden toeschouwers langs de route.

De winnaars van de Amstel Gold Race zijn enkele van de meest legendarische namen in de wielersport, waaronder Jan Raas, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Lance Armstrong, Philippe Gilbert en Michael Matthews. De Nederlander Jan Raas heeft de wedstrijd een recordaantal van vijf keer gewonnen.

Naast de hoofdwedstrijd voor mannen wordt er ook een vrouwenwedstrijd gehouden sinds 2001. Deze wedstrijd is onderdeel van de UCI Women’s World Tour en trekt ook een indrukwekkend deelnemersveld.

De Amstel Gold Race is een belangrijk evenement in de Nederlandse sportkalender en trekt elk jaar veel internationale aandacht. Het is een spektakel dat door veel wielerfans wordt gezien als een van de meest uitdagende en fascinerende wielerwedstrijden ter wereld.

Alle klimmetjes in de Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race bevat verschillende klimmetjes die door de wielrenners moeten worden bedwongen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste klimmetjes in de huidige route:

 1. Adsteeg: een korte maar steile klim van 700 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,1%.
 2. Lange Raarberg: een klim van 1200 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,9%.
 3. Bergseweg: een klim van 800 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,7%.
 4. Slingerberg: een klim van 1200 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,8%.
 5. Keutenberg: een van de steilste klimmetjes in de race, met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,4% over een afstand van 1700 meter.
 6. Cauberg: de meest iconische klim van de Amstel Gold Race, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6% over een afstand van 800 meter. De Cauberg is vaak de beslissende helling in de wedstrijd.
 7. Bemelerberg: een klim van 900 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,6%.
 8. Loorberg: een klim van 1500 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,7%.
 9. Gulperberg: een klim van 600 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%.
 10. Kruisberg: een klim van 1700 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8%.
 11. Eyserbosweg: een klim van 1100 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,0%.
 12. Fromberg: een klim van 1600 meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,8%.
 13. Keutenberg (2e keer): dezelfde klim als eerder in de race, maar nu vanaf een andere kant beklommen.
 14. Cauberg (2e keer): dezelfde klim als eerder in de race, maar nu de finale klim van de wedstrijd.

Deze klimmetjes zorgen ervoor dat de Amstel Gold Race een uitdagende wedstrijd is voor de renners en elk jaar weer voor spannende momenten en verrassende winnaars kan zorgen.

Welke zenders zenden de Amstel Gold Race uit

De Amstel Gold Race wordt in Nederland live uitgezonden op televisie door de NOS en Eurosport. De NOS zendt de wedstrijd uit op NPO1 en Eurosport op Eurosport 1. Beide zenders bieden ook livestreams van de wedstrijd aan via hun websites en apps. In andere landen kunnen andere zenders de rechten hebben om de Amstel Gold Race uit te zenden, dus het is het beste om de lokale tv-gidsen te raadplegen om te zien welke zenders de wedstrijd uitzenden.

Kijk sport via een live stream

Wil je vandaag live naar topsport kijken? Kijk dan nu via deze live stream eredivisie voetbal gratis. Ook de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie kan je online kijken via deze KKD livestream. Maar via de website van Sport in Nederland is het mogelijk om naar veel meer sport te kijken. Klik op de link en kijk ook Formule 1 of wielrennen live. Maar ook darts en tennis kan je hier online kijken.

Op de website van Sport in Nederland kan je genoeg sportnieuws, achtergronden en ook livestreams vinden. Sport in Nederland zend zelf overigens geen enkele sport live uit, maar zij delen bij belangrijke sportevenementen wel directe linkjes van andere websites die sport online zenden. Sport kijk je nu via deze sportstream en voetbal via de voetbalstream.

Maar ook belangrijke sportnieuws kun je daar via het menu vinden. Zo lees je via de volgende linkjes het laatste nieuws van het dartswielrennenveldrijden, hockeyhandbaltennis en formule 1 nieuws. Ze besteden we aan veel meer sporten aandacht, maar dit is een leuke greep aan sporten die je kan vinden op deze website.

Ook het voetballen mag natuurlijk niet ontbreken bij Sport in Nederland. Ook vind je nieuws uit de EredivisieKeuken Kampioen DivisieTOTO KNVB Beker, Champions LeagueEuropa LeagueConference League en het Nederlands elftal.